Gradovi

U Prijedoru radovi na zaštiti od poplava

U Prijedoru radovi na zaštiti od poplava
U Prijedoru radovi na zaštiti od poplava

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je danas da je u saradnji s javnom ustanovom "Vode Srpske" i Vladom RS-a, Grad preduzeo niz mjera da se preduprijede eventualne buduće poplave na tom području.

Kaže da su dosad završeni radovi na odbrambenom nasipu na dijelu Sane kod mosta na Žegeru i u Tukovima, a privode se kraju na nasipu na Bereku.

Time će, pojasnio je Pavić, biti uređen uži dio grada koji je plavljen.

„Ostao nam je još nasip kod ušća Gomjenice u Sanu koji je i najveći gdje smo riješili imovinske odnose i računamo da ćemo ovih dana potpisati s vlasnicima zemljišta ugovore i odmah možemo početi radove, rekao je Pavić, nakon što je s direktorom "Voda Srpske" Draganom Anđelićem obišao više gradilišta na vodoprivrednim objektima u Prijedoru.

Ovim projektima trebalo bi biti riješeno pitanje čestog plavljenja naselja Vrbice, Gomjenica, dio Bereka od mosta na Sani uzvodno.

Pavić je dodao da ostaje da se riješi projekt zaštite još nekih naselja.

Anđelić je pojasnio da se u Prijedoru realizuju dva projekta iz programa koji se finansira iz kredita Evropske investicione banke čija je vrijednost oko 500.000 KM i pet projekata koji se finansiraju iz Fonda solidarnosti.

Pripremljen je i projekt uređenje korita Sane u dužini od 23 kilometra koji je u fazi revizije te slijedi i uređenje korita  Miloševice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije