Gradovi

U Ribniku prioritet vodosnabdijevanje

U Ribniku prioritet vodosnabdijevanje
U Ribniku prioritet vodosnabdijevanje

RIBNIK - Načelnik opštine Ribnik Goran Savić najavio je da će u narednom periodu prioritet biti rješavanje problema u vodosnabdijevanju na području ove opštine.

On je rekao Srni da prošle godine nije bilo nikakvih kapitalnih ulaganja u ovoj opštini, jer je rukovodstvo željelo da malo stabilizuje budžet.

"Stvorili smo finansijske pretpostavke da ove godine nešto radimo i usvojen je trogodišnji program kapitalnih investicija za period 2013-2015. godina. U tom programu prioritet je dat vodosnabdijevanju", pojasnio je Savić.

On je dodao da će uskoro početi realizacija projekta vodovoda za Previju, Donji Ribnik i Zableće koji se radi zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i kreditom Evropske investicione banke.

Savić je rekao da postoje problemi sa vodosnabdijevanjem i na području Čađavice, te da će se to vremenom postepeno rješavti.

Prema njegovim riječima, u opštini Ribnik će ove godine biti urađen i prostorni plan, a radiće se i na izradi strategije razvoja opštine.

"Planiramo i asfaltiranje nekih lokalnih puteva, kao i izgradnju potrebnih makadamskih puteva", naveo je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije