Gradovi

U Srebrenici vanredno stanje zbog snijega

U Srebrenici vanredno stanje zbog snijega
U Srebrenici vanredno stanje zbog snijega

SREBRENICA- Na području opštine Srebrenica danas je proglašeno vanredno stanje zbog elementarnih nepogoda.

Lokalni putevi blokirani su zbog visine snježnog pokrivača, a smetovi u nekim dijelovima opštine premašuju dva metra. Visina snježnog pokrivača u Srebrenici prelazi pola metra.

"U saradnji sa Civilnom zaštitom rukovodstvo opštine donijelo je plan mjera za prevazilaženje nastale situacije i odmah se počelo sa čišćenjem prioritetnih lokalnih puteva i ulica", rekao je zamjenik načelnika opštine Ćamil Duraković, koji je, na prijedlog Štaba opštinske Civilne zaštite, proglasio vanredno stanje na području Srebrenice.

Nekoliko lokalnih puteva u nižem dijelu srebreničke opštine očišćeno je tokom jučerašnjeg dana, protekle noći i jutros.

Čišćenje lokalnih puteva i gradskih ulica prema utvrđenim prioritetima nastavljeno je danas, a ponovo je započeto čišćenje puta prema najudaljenijim selima Luka i Krušev Do, uz pojačanu mehanizaciju.

Duraković je rekao da će vanredno stanje trajati dok ne budu očišćeni svi lokalni putevi do naseljenih mjesta na području opštine Srebrenica.

Snabdijevanje Srebrenice strujom i vodom je redovno, telefonske veze funkcionišu, ali u nekim selima prekinuto je snabdijevanje strujom i u toku je otklanjanje kvarova na elektromreži. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije