Gradovi

U Trebinju izglasana imena nosilaca listi DNS-a na Opštim izborima

U Trebinju izglasana imena nosilaca listi DNS-a na Opštim izborima
Foto: N.N. | U Trebinju izglasana imena nosilaca listi DNS-a na Opštim izborima

TREBINJE - Demokratski narodni savez RS na idućim Opštim izborima u Republici Srpskoj očekuje da ima od 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini RS, ali dosta više udjela i u ostalim, republičkim nivoima vlasti, što je pokazala i posljednja anketa, prema kojoj bi se 14,2% biračkog tijela Srpske opredijelilo za ovu stranku.

Ovo je zaključeno danas u Trebinju, nakon zasjedanja Predsjedništva i Glavnog odbora stranke na kojim su se razmatrali izborni i politički program i istaknuto da se očekuje i makar jedan poslanik u narodnoj skupštini RS iz Hercegovine.

"Sudeći po broju glasova koje smo dobili na Lokalnim izborima, to je više nego nam je potrebno da imamo jednog poslanika, a mi mislimo da imamo kapacitete da taj broj glasača na predstojećim izborima bude mnogo veći nego na Lokalnim", istakao je nakon zasjedanja u Trebinju predsjednik DNS-a Marko Pavić, informišući prisutne da se povećanje broja glasova olekuje i zbog jačanja stranke, na čiijoj će listi za Opšte izbore biti i kandidati stranke Snaga Hercegovine.

Pavić kaže da mu je izuzetno drago što je došlo do ovakvog dogovora, jer, kako objašnjava, i stranku i njenog lidera Slobdana Šarabu, cijeni kao odgovorne i principijelne, tim prije, kako dodaje, što i ova stranka, kao i DNS, vodi računa o lokalnom i regionalnom razvoju.

„Na listi DNS-a za Narodu skupštinu RS, Snaga Hercegovine će imati svoga jednog člana, Branku Radmilović, direktora Centra za socijalni rad u Bileći i mi ćemo za nju na ovim izborima raditi u punom kapacitetu, da ona ostvari što više glasova i time i DNS ostvari svoj cilj za jedno poslaničko mjesto u Izbornoj jednici 9“, kazao je  Šaraba, pojasnivši da će njihovo učešće u vlasti biti onoliko koliko glasova ostvare, u osnosu na ukupan izborni rezultat koji ostvari DNS.

Danas su u Trebinju istaknuti i nosioci lista za Narodnu skupštinu RS Demokratskog narodnog saveza, a to su:

Izborna jedinica 1- Duško Ilić, sadašnji nardni poslanik,

 Izborna jedinica 2 - Dane Malešević, ministar u Vladi RAS,

Izborna jedinica 3 - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS,

Izborna jedinica 4 - Siniša Mitić, potpredsjednik SO Modriča,

Izborna jedinica 5 - Slavko Gligorić, sadašnji narodni poslanik,

Izborna jedinica 6 - Đorđe Popović, direkot TE Ugljevik,

Izborna jedinica 7 - Spomenka Stevanović, Šef kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS,

Izborna jedinica 8 - Aleksandar Glavaš, predsjednik SO  Istočno Novo Sarajevo,

Izborna jedinica 9 - Spomenko Stojanović, direkotr Šumskog gazdinstva Foča.

Nosioci lista za parlament BiH su:

Izborna jedinica 21 (Banjaluka, Gradiška i Prijedor) – Dargutin Rodić, sadašnji delefat Vijeća naroda RS,

Izborna jedinica 22 – Boban Jovičević, rukovodilac inspekcija u Bijeljini

Izborna jedinica 23 – Nenad Nešić, v.d. direktora Puteva RS

DNS je iz Trebinja poslao poruku da su svakim danom jači i stabilniji i da planiraju tako i ostati, te da planiraju i dalje raditi na očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i Republike Srpske, sa svim njenim kapacitetima i institucijama, a da će posbnu brigu voditi o građanima Srpske i njohovom boljem životu, što podrazumijeva rad na poboljšanju ekonomije i zapošljavanju u Republici Srpskoj.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je, govoreći o situaciji vezanoj za načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića, koji je bio jedini istočnohercegovački načelnik iz redova ove stranke, iz koje je isključen, naglasio da je tu DNS pokazao svoju principijelnost, u kojoj su se štitili građani i stranka, a ne pojedince.

"Načelnik opštine Ljubinje je po savku cijenu htio da SDS uđe u vlast, a mi nismo mogli prihvatiti, jer smo imali koaliciju sa drugim strankama i on je samo zbog toga insistiranja da se neke funkcije daju SDS-u, isključen iz stranke, otuđio se od svog opštinskog odbora i potpuno je bilo logično da bude isključen", kazao je Pavić.

Dodaje da novonastala situacija nije veliki grijeh ni za stranku, ni za načelnika Krunića, ali jeste za opštinu Ljubinje, koju su u DNS-u, tvrdi Pavić, počeli tretirati kao svoje mjezimče, ali, objašnjava dalje, ako ne postoji komunikacija sa načelnikom, onda trpe građani...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije