Gradovi

U Trebinju otvoren Centar ruskog jezika

U Trebinju otvoren Centar ruskog jezika
U Trebinju otvoren Centar ruskog jezika

TREBINJE - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije otvorio je u Trebinju Centar ruskog jezika i kulture "Vozdroženije".

U Centru će, u organizaciji trebinjskog Društva prijatelja Rusije i Centra ruskog jezika iz Budve, osim kurseva ruskog jezika, biti organizovane i ljetne škole, razmjene studenata, programi i seminari na ruskom.

"U ovom centru će mnogi od nas proširiti svoje znanje o Rusiji i o ovom jeziku, na koji će način naše ionako veliko prijateljstvo prema ruskom narodu postati još čvršće, a novo znanje biti na korist svima koji ovdje budu učili", istakao je vladika Grigorije.

On je izrazio nadu da je ovo tek početak i da će Centar prerasti u jednu veliku školu koja će okupiti brojne zainteresovane da nauče nešto o ovoj velikoj zemlji i velikoj kulturi.

Gospava Baković, direktor i suosnivač Centra, kaže da će se ruski jezik izučavati po programima moskovskog Instituta "Aleksandar Sergejevič Puškin" i da uspješno djeluje već deset godina u Budvi.

"Već je mnogo zainteresovanih prijavljeno na kurs ruskog jezika, koji će trajati četiri mjeseca, a držaće ga ruski i trebinjski predavači, na način da dva časa nedjeljno časove drže profesori iz Trebinja, a jedan čas govorne prakse ruski profesor koji će dolaziti iz Budve", kaže Bakovićeva

Objasnila je da će svi oni koji uspješno savladaju kurs dobiti i sertifikat "Puškin", koji je priznat u cijelom svijetu.

Polaznicima Centra obezbijeđeni su kvalitetni udžbenici iz Rusije, naročito oni čija je uža specijalnost turizam, što je velika pogodnost zbog bavljenja turizmom mnogih Trebinjaca i brojnih posjeta ruskih turista.

Osim izučavanja osnovnog ruskog u četiri nivoa i specijalnog programa za turizam, kursevi će podrazumijevati i poslovni ruski i niz drugih aktivnosti za koje polaznici budu zainteresovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije