Gradovi

U Vlasenici i dalje na snazi vanredna situacija

U Vlasenici i dalje na snazi vanredna situacija
Foto: Čitalac | U Vlasenici i dalje na snazi vanredna situacija

VLASENICA - Štab za vanredne situcije vlaseničke opštine odlučio je na jutrošnjoj sjednici da ostaje na snazi vanredna situacija zbog elementarne nepogode koja je pogodila Vlasenicu, gdje je ponovo počeo da duva olujni vjetar, izjavila je Srni zamjenik komandanta Kriznog štaba Gordana Trampić.

"Jutros od 5.30 časova olujni vjetar počeo je ponovo da duva velikom brzinom, a prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda tokom sutrašnjeg dana, odnosno već tokom naredne noći, očekuju se jaki udari vjetra", navela je Trampićeva.

Krizni štab je u saopštenju nakon sjednice upozorio stanovnike da su tokom trajanja vanredne situacije dužni da uklone vozila sa uzbrdica, ispod drveća i drugih potencijalno rizičnih mjesta, te da obezbijede predmete na terasama koji mogu da izazovu opasnost.

"Apelujemo da stanovnici ne izlaze iz kuća bez prijeke potrebe, te da se ne izlažu opasnosti popravljajući krovove za vrijeme trajanja udara vjetra. Neophodno je racionalno postupati sa pećima na čvrsto gorivo u domaćinstvima i javnim ustanovama, radi sprečavanja požara na dimnjacima koji se zbog vjetra teško lokalizuju", napominje se u saopštenju.

Vanredna situacija u Vlasenici je proglašena prije dva dana, nastava u školama i dalje je u prekidu, a ne radi ni Predškolska ustanova "Prvi koraci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije