Gradovi

U Zenici otvoren savremeni centar za policijsku obuku

U Zenici otvoren savremeni centar za policijsku obuku
Foto: Ilustracija | U Zenici otvoren savremeni centar za policijsku obuku

ZENICA - Značajan segment u radu policije, ali i svih pravosudnih institucija mora biti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije - poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović tokom današnjeg otvaranja Centra za obuku policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Bez te borbe, naglasio je Izetbegović, nema ni sigurnog okruženja za građane, ali ni ambijenta za investicije i obnovu ekonomije, niti napretka u društvu.

"Stoga vas ohrabrujem da se odlučno i hrabro suočite s ovom bolešću našeg društva, ali sa svim oblicima kriminala", kazao je Izetbegović te čestitao Dan policije ZDK-a, 15. maj, poželivši da policija ovog kantona svaki naredni 15. maj dočeka u boljim uslovima.

Istakao je važnost obuke i opremanja policije da bi mogla obavljati svoj posao profesionalno. Smatra da je otvaranje savremenog centra u Lukovom Polju primjer kakve uslove policija treba imati.

Naveo je da BiH godinama, u saradnji s partnerima, gradi policiju koja je u službi građana, ali i spremna da se suoči sa svim izazovima.

"Kako vojska brani granice i teritorijalni integritet zemlje u uslovima rata tako policija u miru brani stabilnost i sigurnost, vladavinu zakona" poručio je Izetbegović.

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a Semir Šut je kazao da se u sklopu centra nalaze heliodrom, bazen, streljana i drugi popratni sadržaj koji će koristiti policijskim službenicima MUP-a ZDK-a, a u što je uloženo osam miliona KM.

Naveo je da će sve to promijeniti koncept obuke policijskih službenika.

Centar će biti dostupan i drugim policijskim jedinicama u Federaciji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije