Gradovi

U čast Dana Republike Bijeljina će dobiti trg "9. januar"

U čast Dana Republike Bijeljina će dobiti trg "9. januar"
Foto: Srna | U čast Dana Republike Bijeljina će dobiti trg "9. januar"

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je danas da će u čast Dana Republike ovaj grad dobiti trg koji će nositi naziv "9. januar".

"Mislim da je to dobra ideja i tako dobre projekte ćemo uvijek podržati", rekao je Mičić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.  

On je istakao da Bijeljina već 12 godina slavi Dan Republike i dostojno obilježava taj praznik, a o inicijativi predsjednika Republike da svaka lokalna zajednica u Srpskoj dobije ulicu ili trg "9. januar" već jutros se razgovaralo na kolegijumu u Gradskoj upravi.

"Bijeljina je prvi grad u Srpskoj koji je dobio Ulicu patrijarha Pavla, a već smo razgovarali o tome koji bi to trg bio primjeren da bude nazvan `9. januar`, što zaslužuje nov, lijep i moderan trg u gradu", rekao je Mićić.

Sumirajući rezultate rada u ovoj godini, Mićić je rekao da je zadovoljan urađenim i da Grad Bijeljina ima stabilno finansiranje, redovnu otplatu kredita iz kojih su finansirani brojni kapitalni projekti i redovnost u isplati socijalnih naknada.

"Bijeljina ima veliki ugled kod međunarodnih organizacija i na osnovu toga smo u ovoj godini dobili 21 milion KM donacija, nastavili velike projekte, kao što su izgradnja kanalizacije i regulacija korita rijeke Janje, kao i brojne manje projekte kojima se podiže kvalitet života građana", istakao je Mićić.

On je najavio da će sa dva miliona KM donacije EU u gradu naredne godine biti izgrađeno još 40 i rekonstruisano više stotina kuća koje su uništene u poplavi 2014. godine, za šta je podneseno 1.227 zahtjeva, a kroz nastavak projekta Vlade Republike Srpske biće izgrađeno još 60 stanova za boračke kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije