Gradovi

U dva dana isto toliko napada pasa lutalica u Prijedoru: Ugrižene dvije djevojčice

U dva dana isto toliko napada pasa lutalica u Prijedoru: Ugrižene dvije djevojčice
U dva dana isto toliko napada pasa lutalica u Prijedoru: Ugrižene dvije djevojčice

PRIJEDOR - Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora pozvao je nadležne službe da intenziviraju aktivnosti u vezi sa rješavanjem problema pasa lutalica.

"Ovo je novoidentifikovani problem. Evo samo posljednjih dana dva jutra zaredom psi lutalice ugrizli su dvije djevojčice ovdje u gradu, jedno jutro kod pekare `Marić`, a drugo jutro ispred škole", rekla je na današnjoj sjednici Foruma predsjedavajuća ovog tijela Dragana Malić. 

Zamjenik predsjedavajuće Foruma Draško Đenadija rekao je da psi lutalice prave probleme i stočarima. 

"Imamo slučajeva da nam vlasnici ovaca prijavljuju da im psi lutalice udave po nekoliko ovaca. Oni ne smiju preduzeti ništa protiv tih pasa, jer bi to bilo krivično djelo, a službe koje se bave zbrinjavanjem pasa lutalica ne rade po selima", rekao je Đenadija. 

Mladen Bosančić iz Odsjeka komunalne policije rekao je da su nadležne službe nabavile pušku za uspavljivanje, ali da ta jedna puška ne može podmiriti potrebe grada veličine Prijedora. 

Na primjedbu članova Foruma da su vidjeli nekoliko mrtvih pasa u jednom parku u Prijedoru, Bosančić je rekao da to nisu bili mrtvi nego uspavani psi koji su potom prevezeni u azil.

On je dodao da psi lutalice ugrožavaju i divljač i da se na ovaj problem žale i lovačka udruženja. 

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora je neformalno, savjetodavno tijelo sastavljeno od 30-ak članova institucija, ustanova i organizacija koje se sastaje svaka dva mjeseca da razmotri bezbjednosnu situaciju, otvori pitanja novoidentifikovanih problema, uputi apele putem medija, te proslijedi svoje prijedloge i zaključke nadležnim organima. 

Osim predstavnika lokalnih subjekata, današnjoj sjednici prisustvovali su i predstavnici banjalučkih kancelarija OEBS-a i EUFOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije