Gradovi

U hladnim učionicama 420 đaka

U hladnim učionicama 420 đaka
U hladnim učionicama 420 đaka

ŠIPOVO - U Osnovnoj školi "Nemanja Vlatković" u Šipovu 420 učenika od početka grijne sezone nastavu je pohađalo u hladnim učionicama.

Časovi su im bili skraćeni na 30 minuta, zbog čega će se od naredne sedmice nastava za ove učenike odvijati u prostorijama SŠC "Petar Kočić" dok kvar ne bude otklonjen.

Roditelji su ogorčeni jer školsko rukovodstvo nije na vrijeme obezbijedilo rješenje, s obzirom na to da je kvar na kotlovnici uočen prije početka školske godine. Kako nezvanično saznajemo, više đaka nastavu ne pohađa zbog prehlade koju su im izazvale hladne školske klupe, a pojedini roditelji tvrde da djecu nisu željeli slati u školu kada su niske temperature.

Dragoljub Vujković, predsjednik Skupštine opštine Šipovo, kazao je da mu nije jasno zašto na vrijeme nije pronađeno rješenje za hladne učionice, niti obaviješteno rukovodstvo opštine.

"Nedopustivo je da 420 đaka ispašta zbog propusta školskog rukovodstva. Postavlja se pitanje zašto nam se ranije nisu obratili kako bismo našli privremeno rješenje i kakva je uopšte efikasnost nastave koja se odvija u hladnim učionicama", istakao je Vujković.

Tvrdi da mu nije jasno zašto članovi Savjeta roditelja i Školskog odbora nisu intervenisali te zašto direktor sam nije predložio da obližnje prostorije SŠC "Petar Kočić" budu iskorištene do otklanjanja problema.

Simo Bužanin, direktor OŠ "Nemanja Vlatković", tvrdi da je po uočenom kvaru u avgustu obavijestio resorno ministarstvo i načelnika opštine.

"Istina je da su đaci pohađali nastavu po skraćenim časovima. Taj problem je sada riješen jer će oni biti premješteni u učionice SŠC 'Petar Kočić' dok ne budu riješeni problemi sa nabavkom opreme", rekao je Bužanin.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS ističu da su obezbijedili sredstva za nabavku kotlovnice te da škola treba da sprovede proceduru javne nabavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije