Gradovi

U ovoj godini registrovana 74 požara

U ovoj godini registrovana 74 požara
U ovoj godini registrovana 74 požara

SOKOLAC - Na Sokocu je održan sastanak sa rukovodiocima službi civilne zaštite iz 14 opština gornjo-drinske i sarajevsko-romanijske regije, na kome je istaknuto da su u ovoj godini registrovana 74 požara gdje je gorjela trava i sitno rastinje.

Načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite, koje pokriva ove opštine, Željka Kovačević rekla je novinarima da je prioritet pravovremeno dojaviti požar, a građani su pozvani na oprez prilikom paljenja suve trave i korova.

Prema njenim riječima, vatrogasne jedinice u ovim opštinama mogu skromno odgovoriti na izazove u slučaju požara, a inspekcijski organi su zamoljeni da vrše nadzor nad paljenjem suve trave i korova. Razmotren je i plan odbrane od poplava.

Ona je napomenula da je analizirana realizacija zadataka koji proizilaze iz plana aktivnosti na realizaciji i provođenju mjera zaštite i spašavanja od šumskih i drugih požara na području regije u ovoj godini.

Kovačevićeva je rekla da u svim opštinama djeluju vatrogasne jedinice, osim u Rudom, Kalinoviku, Čajniču i Novom Goraždu, gdje djeluju dobrovoljna vatrogasna društva.

U prošloj godini registrovano je 176 požara u ovoj regiji, gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a nije bilo veće meterijalne štete. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije