Gradovi

USK: Generalni štrajk se nastavlja, bez pomaka u pregovorima

USK: Generalni štrajk se nastavlja, bez pomaka u pregovorima
USK: Generalni štrajk se nastavlja, bez pomaka u pregovorima

BIHAĆ- Generalni štrajk predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu (USK) i danas se nastavlja. Predstavnici Sindikata obrazovanja ponovo su se danas sastali s predstavnicima Vlade Kantona, ali do pomaka nije došlo.

- Predstavnici Vlade Kantona ponovo su tražili odvojene sastanke sa sindikatima što mi zbog naše centrale nismo mogli prihvatiti, jer je donesena odluka da zajedno idemo u generalni štrajk - kazala je novinarima predsjednica Sindikata predškolskog i osnovnog obrazovanja USK-a Zehra Hadžić.

Dodala je da je svaka strana ostala pri svojim stavovima, te da se štrajk nastavlja, kao i da ne zna da li će pregovori biti nastavljeni.

- U generalnom štrajku su sve osnovne i srednje škole u Kantonu, izuzev dviju osnovnih škola u Velikoj Kladuši, te  vrtića u toj općini, dok su se svi ostali vrtići pridružili štrajku - kazao je predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja USK-a Samir Fajić.

Po njegovim riječima, Sindikat je od Vlade tražio da na narednim pregovorima budu prisutni i predstavnici medija, o čemu će odluku donijeti izvršna vlast.

(Fena)

 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije