Gradovi

Učenici i profesori dali krv

Učenici i profesori dali krv
Učenici i profesori dali krv

ZVORNIK - Učenici i profesori Tehničkog školskog centra u Karakaju kod Zvornika, njih oko 60, dali su danas krv u akciji organizovanoj u prostorijama škole.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić, koji je dao krv, rekao je novinarima da se za učešće u akciju prijavilo više od 50 učenika i desetak profesora.

"Uvijek smo tu da pružimo pomoć. I ranije smo organizovali ove humane akcije, koje mnogo pomažu", istakao je Grujić, i podsjetio da se jedan broj učenika, koji su navršili 18 godina, i ranije upisao u listu dobrovoljnih davalaca krvi, što je pohvalno.

Ljekar u zvorničkoj Službi transfuzije krvi Dalibor Lipovac rekao je da su ove akcije veoma značajne, jer se njima popunjavaju zalihe krvi, a situacija sa zalihama krvi je, zahvaljujući ovim akcijama, veoma dobra.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić rekla je da je Crveni krst planirao da u gradu organizuje što više akcija doborovljnog davalaštva.

"Cilj nam je da animiramo i omladinu da postanu redovni davaoci krvi, da podstiču jedni druge na ovu plemenitu aktivnost kojom se spašava život ljudi", rekla je ona.

Mićićeva je najavila da će krajem aprila biti realizovana akcija davalaštva krvi u Srednjoškolskom centru Zvornik, a u maju na zvorničkom Tehnološkom fakultetu.

Oganizator akcije dobrovoljnog davalaštva je zvornički Crveni krst, u saradnji sa zvorničkom Službom Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije