Gradovi

Učenici iz Čelinca u novom školskom objektu do kraja polugodišta

Učenici iz Čelinca u novom školskom objektu do kraja polugodišta
Učenici iz Čelinca u novom školskom objektu do kraja polugodišta

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija obišao je danas u Čelincu mjesto izgradnje novog objekta Osnovne škole "Miloš Dujić" koji će, ako vremenske prilike dozvole, biti u funkciji do kraja prvog polugodišta.

Vrijednost novog objekta je četiri miliona KM, od čega je Vlada Republike Srpske obezbijedila 3,4 miliona KM, UNDP 270.000 KM, a preostali dio sredstava biće obezbijeđen narednih dana.

Mutabdžija je naveo da je novi školski objekat jedan od najmodernijih i najkvalitetnijih objekata za osnovno obrazovanje u Republici Srpskoj, u kojem će đaci i nastavnici imati savršene uslove za izvođenje nastavnog procesa.

"Izgradnja nove škole finansira se iz Razvojnog fonda Republike Srpske, a mala kašnjenja u radovima vezana su za infrastrukturu i povezivanje sa drugim dijelovima grada. Ubijeđen sam da će čelinački osnovci već u ovom polugodištu ući u novu školu i da ćemo tako na praktičan način pokazati da smo savladali sve prepreke koje su bile pred nama", istakao je Mutabdžija.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da će, nakon otvaranja novog objekta, učenici srednje škole biti "podstanari" u osnovnoj, jer bi trebalo da počne dugo očekivana sanacija krova srednje škole.

"Sredstva za rekonstrukciju Srednje škole obezbijedili smo posredstvom UNDP-a, a riječ je o obnavljanju krova, kompletne stolarije, fasade i podova. Kada završimo sanaciju Srednje škole onda ćemo kompletirati jedan obrazovni centar sa objektom nove osnovne škole, sportskom dvoranom i dječijim vrtićem", dodao je Zeljković.

Prelaskom u novi objekat, učenici će pohađati nastavni čas u trajanju od 45 minuta, uz znatno bolje uslove rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije