Gradovi

Uhapšeni dileri u Prnjavoru

Uhapšeni dileri u Prnjavoru
Uhapšeni dileri u Prnjavoru

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su na području Prnjavora i Laktaša Vaskrsija Tošića i Zorana Ćustića, osumnjičene za krijumčarenje i prodaju droge, objavio je danas prnjavor.info

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, a u okviru akcije „Alpe“ koja je rezultat višemjesečne koordinisane istrage koju su vodili Tužilaštvo BiH i MUP Republike Srpske.

Tošić i Ćustić osumnjičeni su da su određeno vrijeme tokom ove godine krijumčarili i prodavali kokain na području Prnjavora, Banjaluke, Laktaša i drugih mjesta, te prodavali krivotvorene novčanice od 100 i 500 evra.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kokain prodavali za oko 2.000 evra za 50 grama odnosno 4.000 evra za 100 grama droge, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova akcija rezultat je dobre i koordinisane saradnje Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za teška krivična djela, kojima se narušava bezbjednosna situacija i sigurnost građana u svim krajevima BiH, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo će ispitati osumnjičene nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Istraga u predmetu kodnog naziva „Alpe“ nastavlja se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije