Gradovi

Umjesto na deponiji, kabasti otpad pored kontejnera

Umjesto na deponiji, kabasti otpad pored kontejnera
Foto: N.N. | Umjesto na deponiji, kabasti otpad pored kontejnera

FOČA - Komunalna policija u Foči pozvala je građane koji imaju informaciju o licima koja ostavljaju građevinski i drugi kabasti otpad pored kontejnera ili na obalama rijeka da to prijave ovoj službi, koja će preduzeti zakonom predviđene mjere.

"Svaka aktivnost koja je suprotna odluci o komunalnom redu povlači za sobom izricanje prekršajnog naloga na licu mjesta", navodi se u saopštenju Komunalne policije.

Odlaganje takvog otpada, ističu u Komunalnoj policiji, vrši se uglavnom tokom vikenda u večernjim časovima.

Iz ove službe napominju da je predviđeno mjesto za ovakvu vrstu otpada gradska deponija i da građani na broj 058-210-163 mogu pozvati Javno komunalno preduzeće "Komunalac", koje će uz minimalnu naknadu odvesti otpad, a to mogu i sami učiniti svojim prevoznim sredstvom.

Komunalna policija napominje da je, u okviru svojih redovnih aktivnosti na području opštine, kao i u samom centru opštine, primijetila da nesavjesni građani odlažu kabasti otpad, poput šljake, pločica iz kupatila, raznog namještaja i bijele tehnike pored kontejnera, što je suprotno odluci o komunalnom redu opštine Foča.

Problem predstavljaju i divlje deponije, posebno na izletištima u prirodi, koja su građani koji nemaju dovoljno razvijenu svijest o životnoj sredini i potrebi njenog čuvanja pretvorili u kontejnere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije