Gradovi

Uručena pomoć socijalno ugroženim porodicama

Uručena pomoć socijalno ugroženim porodicama
Uručena pomoć socijalno ugroženim porodicama

KRUPA NA UNI - Udruženje Krupljana "Podgrmeč" doniralo je po 200 KM i pakete za 6 socijalno ugroženih porodica sa troje i više djece iz opštine Krupa na Uni.

Predsjednik Skupštine opštine Krupa na Uni Mile Kličković zahvalio je na pomoći koja će, kako je rekao, biti od koristi na početku nove školske godine.

Predstavnici Udruženja Brane Rađenović rekao je da je riječ o pomoći koja će svakoj porodici dobro doći u ovo doba godine, a Dragana Beslać je poželjela učenicima srećan početak nove školske godine i dobar uspjeh tokom školovanja.

"Ovom kraju su potrebni obrazovani da pomognu i unaprijede život. Mi ćemo pomoći sa strane ali vi, koji živite ovdje, snosite najveći teret", rekla je Beslaćeva.

Pomoć su uručili predstavnici Udruženja u Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni.

Na području ove izrazito nerazvijene opštine korisnici socijalnog davanja su 74 porodice, od kojih 37 prima tuđu njegu i pomoć, a 37 socijalnu pomoć.

Udruženje Krupljana "Podgrmeč" osnovano je prije pet godina i okuplja više od 1.000 članova, stanovnika prijeratne opštine Bosanska Krupa sada nastanjene uglavnom u banjalučkoj regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije