Gradovi

Uskoro počinje sanacija boračke zgrade

Uskoro počinje sanacija boračke zgrade
Uskoro počinje sanacija boračke zgrade

BRATUNAC - Opština Bratunac obezbijedila je alternativni smještaj za četiri porodice čiji su stanovi izgorjeli u nedavnom požaru u boračkoj zgradi u Kravici, dok je osam porodica privremeno smješteno kod rodbine, rekao je Srni načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

On kaže da će porodice na ovaj način biti zbrinute do sanacije izgorjelih i devastiranih stanova, koja će početi uskoro.

Iz budžeta opštine, kaže Mlađenović, izdvojeno je po 500 KM hitne pomoći stanarima boračke zgrade, a obezbijeđeni su i paketi sa posteljinom, posuđem i hranom vrijednosti 300 KM.

On je naveo da je opština obavijestila Vladu Republike Srpske o ovom požaru, koji je 12 porodica ostavio bez smještaja, te da su hitno reagovala Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, koja će obezbijediti 114.000 KM za sanaciju boračke zgrade.

Zaključkom Vlade Republike Srpske definisano je da će u troškovima sanacije solidarno učestvovati Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite sa 60 odsto, a Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica sa 40 odsto potrebnih sredstava.

Javnu nabavku, prema tom zaključku, treba provesti po hitnom postupku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Boračka zgrada u Kravici izgrađena je prije osam godina sredstvima Vlade Srpske za smještaj porodica poginulih, ratnih vojnih invalida i alternativni smještaj interno raseljenih srpskih porodica. Zgrada je u vlasništvu Vlade Srpske.

Požar je izbio 17. novembra u stanu Božane Milošević. U vatrenoj stihiji potpuno je uništen krov i četiri stana, dok je osam stanova devastirano i prokišnjavaju, tako da nisu uslovni za stanovanje.

Očekuje se da će sanacija boračke zgrade biti obavljena u najkraćem roku, iako se još precizno ne zna kada će početi radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije