Gradovi

Usvojena inicijativa za opoziv načelnika opštine Milići

MILIĆI - Odbornici Skupštine opštine Milići usvojili su danas inicijativu o opozivu načelnika opštine Živojina Juroševića, a referendum na kojem će se građani izjasniti o tome biće održan 28. juna.

Inicijativu je podržalo 12 od ukupno 19 odbornika, među kojima četiri odbornika SNSD-a, čiji je Jurošević bio kandidat na izborima, po dva odbornika SRS "Dr Vojislav Šešelj" i PDP-a, po jedan odbornik SDS-a i SP-a, te dva nezavisna odbornika.

Protiv inicijative bila su dva odbornika SDA, uzdržan je bio jedan odbornik SDS-a, dok se dva nezavisna odbornika nisu izjasnila, a jedan odbornik SNSD-a nije prisustvovao sjednici.

Predsjednik Skupštine opštine Milići Zoran Kipić rekao je novinarima da je inicijativa o pokretanju opoziva načelnika potekla od grupe odbornika u milićkom parlamentu.

"Jedan od razloga za pokretanje opoziva je i konsolidovani finansijski izvještaj o izvršenju budžeta u prošloj godini, kojim je iskazan budžetski deficit, te stoga danas nije mogao da bude podržan", rekao je Kipić.

Današnjoj sjednici na kojoj se raspravljalo o inicijativi o opozivu nije prisustvovao načelnik Jurošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije