Gradovi

Uzdrmana koalicija PDP - SDS u Kotor Varošu?

Uzdrmana koalicija PDP - SDS u Kotor Varošu?
Uzdrmana koalicija PDP - SDS u Kotor Varošu?

KOTOR VAROŠ - Nakon objave izvještaja Republičke izborne komisije da je upitna regularnost opoziva Dalibora Vučanovića, načelnika opštine Kotor Varoš, politička situacija u ovoj opštini se dodatno iskomplikovala, a prema nekim nezvaničnim informacijama, koaliciji SDS-a i PDP-a u ovoj opštini već prijeti raspad!

Prema informacijama do kojih smo došli, u ponedjeljak naveče hitno je održan sastanak čelnika SDS-a i PDP-a iz ove opštine, na kojem su razmatrani koraci koji će biti preduzeti narednih dana.

"Postoje neke nepotvrđene priče koje se prepričavaju u kafanama da postoji mogućnost da, ukoliko Centralna izborna komisija (CIK) BiH proglasi opoziv načelnika Vučanovića neregularnim, PDP će htjeti da se pridruži SNSD-u", kazao je naš izvor.

Na drugoj strani, u PDP-u su odbacili tvrdnje o raspadu koalicije, navodeći da očekuju da će CIK BiH ispoštovati volju građana Kotor Varoša i odbaciti izvještaj RIK-a zbog netačnih tvrdnji navedenih u ovom izvještaju.

Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a, juče je rekao da je izvještaj RIK-a skandalozan jer je baziran na nevjerodostojnim dokumentima.

"Tadašnji načelnik opštine Vučanović i RIK su odugovlačili sa plaćanjem poštarine za birački materijal koji je trebalo da bude poslat u inostranstvo, a i  dobijeni glasački listići iz inostranstva nisu mogli uticati na rezultat referenduma zbog malog broja pristiglih glasova", naveo je on.

Željka Cvijanović, premijerka i međunarodni sekretar SNSD-a, kazala je da je CIK prava adresa na koju treba da se obrati PDP i zatraži od njih odgovor.

"Nisam CIK, niti je to ijedna politička partija. Oni imaju svoja pravila prema kojima rade i bilo bi lijepo i pristojno da se PDP, ukoliko ima bilo kakvu pritužbu i komentar, upravo uputi tamo", rekla je Cvijanovićeva. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije