Gradovi

Uzeti novi uzorci vode

Uzeti novi uzorci vode
Uzeti novi uzorci vode

DOBOJ - Inspektor dobojskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Miroslav Milošević rekao je da je inspekcija zajedno sa Regionalnim zavodom ponovila uzorkovanje vode sa mjesta gdje su, prema izvještaju Agencije za bezbjednost hrane BiH, uočena odstupanja normalnih vrijednosti određenih parametara, kao i sa dodatnih lokacija.

Milošević je dodao da će uzorci vode biti proslijeđeni Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci, te upozorio građane da ne koriste vodu za piće dok ne budu poznati rezultati novog uzorkovanja, o čemu će biti blagovremeno informisani.

Predsjednik Skupštine lokalnog udruženja "Vodoprojekt" Idriz Novalić rekao je da izvorište vodovoda u dobojskom naselju Suvo Polje, gdje je pronađena nedozvoljena količina arsena - 115 miligrama po litru, nije isključeno iz mreže i voda će biti u upotrebi dok stignu novi rezultati o kvalitetu vode.

On je rekao da su službenici lokalne inspekcije za hranu i Regionalnog zavoda Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u Doboju danas uzorkovali vodu sa izvorišta i iz domaćinstva Borislava Pašalića iz Tekućice, gdje je, prema njegovim riječima, navodno pronađena povećana koncentracija arsena.

On je naveo da vodu koristi oko 2.500 stanovnika, te da je saopštenje Agencije za bezbjednost hrane BiH uznemirilo građane.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH ranije je saopšteno da su primili osam uzoraka vode za piće u kojima je laboratorijskom analizom utvrđena neusklađenost određenih hemijskih parametara sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije