Gradovi

Velika Kladuša: Zbog pasa djecu ne puštaju u školu

Velika Kladuša: Zbog pasa djecu ne puštaju u školu
Velika Kladuša: Zbog pasa djecu ne puštaju u školu

VELIKA KLADUŠA - Roditelji učenika iz naselja Šmrekovac, Šiljkovača i Nepeke, općina Velika Kladuša, odlučili su da njihova djeca od ponedjeljka neće pohađati nastavu u gradskim školama sve dok nadležne institucije ne poduzmu aktivnosti u vezi s rješavanjem problema pasa lutalica.

Kako tvrde roditelji, čopori pasa lutalica koji krstare Velikom Kladušom predstavljaju opasnost po njihovu djecu i ostale građane, a u proteklom periodu dogodilo se više slučajeva napada ovih životinja na ljude, od kojih i jedan s teškim posljedicama.

Prema riječima Rasima Bajrovića, predstavnika roditelja djece, lokalnu vlast već dugo vremena upozoravaju na ovaj problem.

"Vjerujte, kad pustimo djecu u školu strahujemo šta će biti s njima. Neprestano obećavaju kako će riješiti problem s psima lutalicama i do sada ništa nisu učinili", istakao je Bajrović.

On je podsjetio kako je općinska vlast prije dva mjeseca donijela odluku o izgradnji prihvatilišta, gdje bi zbrinjavali i čuvali napuštene životinje, ali da po ovom pitanju ništa nije urađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije