Gradovi

Vjetar lomio grane u Srebrenici

Vjetar lomio grane u Srebrenici
Vjetar lomio grane u Srebrenici

SREBRENICA - Jak vjetar je danas na području Srebrenice kidao grane sa drveća, čupao stabla u nekim dijelovima opštine, te skidao krovove sa oronulih i devastiranih kuća u kojima niko ne živi.

Posebnu opasnost po bezbjednost stanovnika predstavlja skidanje krovova sa oronulih i devastiranih kuća, a takvih je veliki broj u ovoj varošici.

Vjetar je danas više puta izazvao prekide u snabdijevanju strujom. Zbog brojnih oštećenja na elektro-mreži područje Srebrenice i Bratunca nekoliko sati bilo je bez električne energije.

Radnici komunalnih preduzeća u ove dvije opštine rade na raščićavanju puteva, odnosno uklanjanju grana i stabala sa kolovoza i ulica.

Prema podacima iz domova zdravlja, u ove dvije opštine do 14 časova nije bilo povrijeđenih od posljedica vjetra.

Snabdijevanje ovih mjesta vodom je uredno. Telefonske i internet veze su u funkciji, izuzev kada je prekinuto elektrosnabdijevanje.

Radnici "Elektrodistribucije" iz Bratunca i Srebrenice stalno su na terenu i rade na otklanjanju brojnih kvarova i prekida koje je izazvao snažan vjetar koji lomi grane i obara drveće na niskonaponsku mrežu i tako izaziva prekide elektrosnabdijevanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije