Gradovi

Vlasenica za 2016. budžet 4.300.000 KM

Vlasenica za 2016. budžet 4.300.000 KM
Vlasenica za 2016. budžet 4.300.000 KM

VLASENICA - Odbornici Skupštine opštine /SO/ Vlasenica usvojili su na današnjoj sjednici Budžet te opštine za 2016. godinu u iznosu od 4.300.000 KM, koji je za 190.000 KM ili pet odsto viši od ovogodišnjeg Budžeta.

Budžet je usvojen glasovima odbornika SDS-a, te nekoliko manjih stranaka i nezavisnih odbornika koji čine skupštinsku većinu.

Predsjednik opozicionog Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević novinarima je rekao da su odbornici ove stranke glasali protiv usvajanja budžeta, jer smatraju da nije razvojni već socijalni, a većina sredstava biće utrošena za plate radnika opštine i materijalne troškove.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović novinarima je rekao da je budžet planiran na realnim osnovama, pri čemu se maksimalno vodilo računa o racionalnom trošenju sredstava iz opštinske kase.

"Naravno da će opozicija da kaže kako nemamo razvojni budžet, ali postavlja se pitanje šta je to razvojni budžet. Koja to lokalna zajednica danas, opština ili grad imaju takav budžet. Mi sa ovako i smanjenim budžetom uredno izmirujemo sve svoje obaveze", rekao je Todorović.

Tokom rasprave o budžetu odbornici su uložili 21 amandman na ponuđeni dokument, od kojih je većina u cjelosti ili djelimično prihvaćena.

Između ostalih, uvećane su stavke za finansiranje sporta, troškove Doma zdravlja, podršku vjerskim zajednicama, Boračkoj organizaciji, razvoju poljoprivrede i nekim nevladinim i humanitarnim organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije