Gradovi

Vlasenica uputila apel za pomoć građanima u saniranju štete

Vlasenica uputila apel za pomoć građanima u saniranju štete
Foto: N.N. | Vlasenica uputila apel za pomoć građanima u saniranju štete

VLASENICA - Rukovodstvo opštine Vlasenica uputiće nadležnim republičkim institucijama zahtjev za pružanje pomoći građanima ove lokalne zajednice za saniranje štete uzrokovane olujnim vjetrom koji je u protekla dva dana pogodio ovu opštinu, rekla je Srni zamjenik komandanta Kriznog štaba Gordana Trampić.

Ona kaže da je na sajtu opštine Vlasenica objavljen račun ove lokalne zajednice i javni apel za pružanje pomoći opštini u saniranju posljedica ove velike elementarne nepogode.

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situcije opštine Vlasenica ocijenjeno je da je olujni vjetar, koji je dostizao brzinu i do 90 kilometara na čas, pričinio ogromne štete stambenim, javnim i privrednim objektima i infrastrukturi u ovoj opštini.

Trampićeva, koja je i predsjednik Skupštine opštine Vlasenica, kaže da su uništeni krovovi ili je pričinjena velika šteta na 13 javnih objekata u Vlasenici, te na više od 300 domaćinstava u urbanom dijelu i seoskim područjima.

Ona je dodala da je nevrijeme nanijelo veliku štetu na osam stambenih zgrada, dva privredna i 42 pomoćna objekata.

"Finansijsku procjenu pričinjene štete pripremaju stručne službe opštine Vlasenica i do kraja dana Štab će imati i tu informaciju", kaže Trampićeva.

Ona je navela da opština prima brojne pozive od ljudi iz inostranstva, regiona i cijele Republike Srpske koji žele da uplate određena sredstva, kao vid pomoći i podrške građanima za saniranje štete.

U apelu objavljenom na sajtu opštine navedeno je da su najveću štetu pretrpjele Osnovna škola "Vuk Karadžić" i Srednjoškolski centar "Milorad Vlačić", u kojima je do daljeg onemogućeno odvijanje nastave.

"Bez pomoći prijatelja sami nismo u mogućnosti da se vratimo u normalne tokove i omogućimo pristojan život, prije svega našoj djeci, a onda i ostalim građanima u našoj lokalnoj zajednici", istaknuto je u apelu.

Račun posebnih namjena za elementarne nepogode opštine Vlasenica broj: 5554000024871491.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije