Gradovi

Vojko Lopatić najbolji kosac

Vojko Lopatić najbolji kosac
Vojko Lopatić najbolji kosac

SOKOLAC - Vojko Lopatić iz Mokrog pobjednik je takmičenja u kosidbi ručnom kosom pod nazivom "Dani kosidbe Romanija 2011", koje je održano danas u mjestu Žljebovi kod Sokoca.

Pobjednik drugog po redu takmičenja dobio je novčanu nagradu u iznosu od 400 KM.

Drugo mjesto i 200 KM osvojio je Dragutin Memedović iz Sokoca, dok treće mjesto dijele Savo Vlačić iz Han Pijeska i Predrag Batinić iz Sokoca. Oni su dobili i novčanu nagradu iznosu od po 100 KM.

Najstariji učesnik u kosidbi je Bude Mijatović iz Sokoca i njemu je pripao nož za kosilicu i 50 KM, dok je najbolje vrijeme u košenju trave postigao Saša Marić iz Sokoca, kome je pripala novčana nagrada u iznosu od 50 KM, kao i lanac i turpija za kosu.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 27 kosaca u ručnoj kosidbi sa područja opština Sokolac, Han Pijesak i Pale, a površine parcela za koševinu bile su po 200 metara kvadratnih.

U okviru ove manifestacije upriličeno je i takmičenje u bacanju kamena s ramena. Prvo mjesto i 150 KM pripalo je Ratku Đuroviću, drugo mjesto i 100 KM Nenadu Stuparušiću, a treće mjesto i 50 KM dobio je Branislav Memedović, svi iz Sokoca.

Organizatori manifestacije su opština Sokolac i Šumsko gazdinstvo "Romanija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije