Gradovi

Volonteri uredili školu i sportski centar

Volonteri uredili školu i sportski centar
Volonteri uredili školu i sportski centar

FOČA - Sportski tereni Nacionalnog parka "Sutjeska" i područna škola u fočanskoj Mjesnoj zajednici Popov Most, dobili su danas ljepši izgled zahvaljujući vrijednim volonterima koji su na Tjentište pristigli iz 27 evropskih zemalja.

Više od 100 volontera uređivalo je sportsko-rekreativni centar, a u isto vrijeme grupa od četrdesetak volontera krečila je školske prostorije i čistila školsko dvorište.

Volonter Damjan Gagović kaže da su u školi okrečene učionice, ofarbani koševi i uklonjen korov i trava iz dvorišta.

Mladi su se na Tjentištu okupili u okviru sedmog volonterskog samita Evropske federacije za interkulturalno učenje, a jedna od tema samita je međuvjerski dijalog.

Pored brojnih radionica koje su imali na ovu temu, volonteri su uređenjem prostorija jedine multietničke škole u opštini Foča djelom dali doprinos zajedničkom životu različitih kultura i vjera na ovim prostorima.

Zamjenik direktora Osnovne škole "Veselin Masleša" Ranko Kovač kaže da područnu školu u Popovom Mostu pohađa 12 učenika.

"U učionicama zajedno sjede srpska i bošnjačka djeca, a pored pravoslavnog, škola ima i islamskog vjeroučitelja", kaže Kovač.

Na odbojkaškom, fudbalskom i teniskom terenu Nacionalnog parka "Sutjeska" volonteri su ofarbali ograde i osvježili linije, a uređen je i prilaz spomeniku Bitke na Sutjesci.

U pojasu oko velikog bazena, koji se nalazi u sastavu sportsko-rekreativnog centra, očišćeno je granje, koje je ranije okresano sa stabala, pa će se radna akcija završiti večeras paljenjem velike logorske vatre.

Ljetni volonterski samit na Tjentištu, čiji je domaćin Udruženje građana "Interkulturni susreti u BiH", trajaće do 26. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije