Gradovi

Vozači sa sedam kaznenih bodova nazad u školske klupe

Vozači sa sedam kaznenih bodova nazad u školske klupe
Vozači sa sedam kaznenih bodova nazad u školske klupe

PRIJEDOR - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor započeo je danas niz predavanja o posljedicama nepoštovanja i nepoznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja.

"Obavezi slušanja predavanja podliježu vozači kojima je u toku jedne godine pravosnažnim sudskim rješenjima ili konačnim prekršajnim nalozima određeno najmanje sedam kaznenih bodova za prekršaje Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske", saopšteno je danas iz CJB Prijedor.

Prva grupa polaznika predavanja će pohađati do 23. avgusta, a u 24 nastavna časa grupisana su predavanja iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, predavanja iz poznavanja značaja i načina bezbjednog ponašanja vozača u saobraćaju, grupni razgovor o uslovima, razlozima i posljedicama zbog kojih je došlo do oduzimanja vozačke dozvole i predavanja o posljedicama saobraćajnih nezgoda.

Predavači su članovi stručnog tima koje je imenovao MUP RS, u kojem se nalaze licencirani predavači teoretske nastave, doktor pedagoških nauka i predstavnici MUP-a sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti bezbjednsti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije