Gradovi

Vučanović: Rebalans budžeta pa referendum

Vučanović: Rebalans budžeta pa referendum
Vučanović: Rebalans budžeta pa referendum

KOTOR VAROŠ - Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović izjavio je da u ovom momentu nije moguće izvršiti plaćanje poštarine za slanje glasačkog materijala izvan BiH u postupku opoziva načelnika opštine, jer nije donesen rebalans budžeta za 2014. godinu.

"Nova skupštinska većina je imala mogućnost donijeti rebalans budžeta na posljednjoj sjednici, kada je pokrenuta inicijativa za moj opoziv, ali su tu tačku skinuli sa dnevnog reda. Kada se steknu zakonski uslovi ta sredstva će biti uplaćena i ja od toga ne bježim", rekao je Vučanović novinarima. 

On je ocijenio da predsjednik komisije za provođenje opoziva načelnika opštine Zorica Mikić krši zakon stavljajući se u ulogu supervizora, umjesto da provodi odluke Skupštine opštine, koja ju je imenovala na to mjesto. 

Vučanović naglašava da je žalosno da je devet odbornika iz sadašnje koalicije SDS-PDP glasalo za odluke koje su u obrazloženju naveli kao razloge za opoziv, a u prethodne dvije godine su bili njihovi kreatori jednoglasno ih usvajajući.

"Kao načelnik opštine provodio sam odluke u skladu sa zakonom, radeći pri tom timski sa načelnicima odjeljenja. Ako se ima u vidu da su dva načelnika /odjeljenja/ iz SDS-a onda se postavlja pitanje i njihove odgovornosti, jer su i oni zaduženi za provođenje odluka. Sve su to neistine i laži kojim se služi nova skupštinska većina", rekao je Vučanović.

Komentarišući tvrdnje šefa Kluba odbornika PDP-a u Skupštini opštine Kotor Varoš Radenka Čupića o deficitu budžeta u iznosu od 1,5 miliona KM, Vučanović ističe da je upravo Čupić ostavio taj deficit odlazeći sa funkcije načelnika, koji lokalna zajednica mora da sanira. 

On je naglasio da će nova skupštinska većina u Kotor-Varošu koja je potpisala inicijativu za njegov opoziv, a čine je odbornici SDS-a, PDP-a i SDA, morati da objasni narodu kako je moguće da za predsjednika SO imenuju Ibrahima Palića, pripadnika 727. brigade 7. korpusa takozvane Armije BiH. 

"Mene kao borca Republike Srpske to pogađa, jer sam bio i zarobljen, ali i ostalu boračku populaciju na području opštine Kotor-Varoš, koja je zgrožena ovakvom vrstom politikanstva", zaključio je Vučanović.  

U postupku opoziva načelnika opštine Kotor Varoš Dalibora Vučanovića 30. novembra moći će da se izjasne 21.473 birača na 34 biračka mjesta.

Predsjednik komisije za provođenje ovog postupka Zorica Mikić rekla je da načelnik opštine Vučanović nije uplatio poštarinu za slanje glasačkog materijala izvan BiH, obrazlažući to nedostatkom sredstava u budžetskoj rezervi, tako da 1.070 spremnih pošiljki još nije poslato u inostranstvo, iako je to trebalo da bude obavljeno juče.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije