Gradovi

Vučić počasni građanin Trebinja, odbornici SDS-a napustili sjednicu

Vučić počasni građanin Trebinja, odbornici SDS-a napustili sjednicu
Foto: Tanjug | Vučić počasni građanin Trebinja, odbornici SDS-a napustili sjednicu

TREBINJE - Odbornici trebinjske Skupštine usvojili su danas odluku kojom se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodjeljuje najviše priznanje ovog grada – počasni građanin.

Odbornici SDS-a napustili su sjednicu kada je počela rasprava o ovoj tački dnevnog reda, a odbornici koji su ostali na sjednici odluku su donijeli jednoglasno.

Obrazlažući ovu odluku, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak istakao je da je Vučić zaslužio ovo priznanje zbog "posebnog doprinosa u oblasti unapređenja privrednog i društvenog razvoja Trebinja".

Najviše priznanje grada Vučiću je dodijeljeno na inicijativu gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, koji je podsjetio da je zahvaljujući Vučiću u naselju Gorica izgrađen i u avgustu otvoren vrtić "Srbija", u koji je Vlada Srbije uložila oko milion KM.

Petrović je naglasio da će, zahvaljujući saradnji predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, na području grada biti izgrađen duhovni centar u selu Mrkonjići, za koji je Vlada Srbije obezbijedila 800.000 KM.

"Biće izvršena rekonstrukcija Starog grada vrijedna četiri miliona KM, te izgrađen novi put od Tjentišta do Foče", naveo je Petrović.

On je istakao da će radovi na izgradnji duhovnog centra i revitalizaciji Starog grada počet naredne godine, te da je u toku izrada glavnog projekta za ovu važnu investiciju na području Trebinja za koju je na poseban račun već prebačeno 800.000 evra.

Petrović je dodao da će Savez opština istočne Hercegovine finansirati izradu projektne dokumentacije za novi put od Tjentišta do Foče, koji je najkritičnija dionica kojom je Hercegovina spojena sa ostatom Republike Srpske i Srbije.

"Put će biti dug 11 kilometara i imaće most od 390 metara preko rijeke Drine. Projektna dokumentacija za put je završena, a izrada projekta za most je u toku", naveo je Petrović.

Prema Petrovićevim riječima, ovo priznanje je najviše što Trebinje može dati Vučiću, da bi mu se na taj način još jednom zahvalilo za sve ono što je učinio i što čini za ovaj grad i Hercegovinu.

Petrović je istakao da su sjenu na odluku o dodjeli nagrada i priznanja ostavili odbornici SDS-a, koji su skupštinsku salu napustili neposredno pred raspravu o ovoj tački dnevnog reda.

Šef kluba odbornika SDS-a Vidomir Begenišić istakao je da su sjednicu napustili iz privatnih razloga i da je ova politička partija uvijek bila za bratske odnose sa Srbijom, "za razliku od SNSD-a koji je za bratske odnose sa onima koji u Srbiji vladaju".

Povelja grada Trebinja posthumno će biti dodijeljena generalu Vojske Republike Srpske i komandantu Trebinjske brigade Bogdanu Kovaču, dok će zahvalnice grada biti dodijeljene Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" i dobrovoljnom davaocu krvu Branislavu Špuranu, koji je do sada dao više od 100 doza krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije