Gradovi

"Vučurević se počastio vozilom od 119.000 KM"

"Vučurević se počastio vozilom od 119.000 KM"
"Vučurević se počastio vozilom od 119.000 KM"

TREBINJE - Iz trebinjskog NDP-a ističu da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kupuje sebi luksuzni automobil, dok hitna pomoć u ovom gradu ide na intervencije nesigurnim vozilima.

"Trebinjski NDP najoštrije osuđuje to što je Vučurević sebe počastio super luksuznim i modernim `audijem`, vrijednim 119.000 KM, dok zaposleni u Domu zdravlja na intervencije idu u nesigurnim vozilima", rekao je novinarima u Trebinju predsjednik Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba.

Šaraba je istakao da je "katastrofalno kupovati luksuzni automobil samo nekoliko mjeseci nakon što se pričalo o bankrotu grada", a posebno ako se zna da trebinjska Hitna pomoć raspolaže "vozilima za koja nisu sigurni da li će uspjeti doći do mjesta udesa i da li će moći da se vrate do Doma zdravlja".

"Naše osnovno pitanje je zašto gradonačelnik nije kupio neku `škodu` od 30.000 KM, a za Dom zdravlja obezbijedio neko sigurno vozilo, da bi ljudi koji spašavaju živote našim sugrađanima bili u prilici da intervenciju obave na pravi način", kaže Šaraba.

Šaraba je ukazao i na druge "propuste, promašaje i loše odluke koje je donio trebinjski gradonačelnik", među kojima je naveo obećanje otvaranja fabrike obuće "Bema", povećanje poreza na imovinu građana, te komunalne takse.

Šaraba je kritikovao i rad opozicije u Skupštini grada, ukazujući na "brojne propale projekte u gradu koje su zvučno najavljivali".

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Milan Projević rekao je da je gradonačelnik Vučurević nastavio sa praksom bratimljenja sa mjestima iz regiona, naglašavajući da je povelja bratimljenja bez neke konkretne saradnje u budućnosti izgubila svaki smisao.

Potpredsjednik Gradskog odbora NDP-a Dragan Ukropina je, govoreći o predstojećim lokalnim izborima, istakao da će ova politička partija za gradonačelnika Trebinja imati svog kandidata i da je Izvršni odbor donio odluku da se prema članovima Gradskog odbora dostave tri imena, među kojima je Slobodan Šaraba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije