Gradovi

Za 11 mjeseci otkriveno gotovo 3.000 pijanih vozača

Za 11 mjeseci otkriveno gotovo 3.000 pijanih vozača
Za 11 mjeseci otkriveno gotovo 3.000 pijanih vozača

BIJELJINA - Uoči novogodišnjih i božićnih praznika policija će u dane vikenda pojačati kontrolu vozača kako bi iz saobraćaja bili isključeni oni koji voze pod dejstvom alkohola, najavljeno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

U saopštenju se navodi da je za 11 mjeseci na području ovog Centra iz saobraćaja isključeno 2.977 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Od 1.142 saobraćajne nezgode koje su se dogodile u ovom periodu, 185 udesa izazvali su vozači koji su bili pod dejstvom alkohola.

Vožnja u pijanom stanju bila je uzrok devet saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, od čega su u pet udesa vozači imali više od dva promila alkohola u organizmu.

Iz CJB Bijeljina navode da će najavljena akcija pojačane kontrole vozača trajati 19. i 20. decembra i u dane vikenda 26. i 27. decembra od 22.00 do 4.00 časa.

Iz policije apeluju da svi učesnici u saobraćaju ne voze ako su konzumirali alkohol, s obzirom da je to jedan od dominantnih uzroka u saobraćajnim nezgodama sa najtežim posljedicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije