Gradovi

Za biblioteku u Doboju 5.500 naslova

DOBOJ - Narodnoj biblioteci u Doboju danas je uručeno 5.500 knjiga i simbolična novčana pomoć, koje su donirali Društvo bibliotekara Republike Srpske i Narodne biblioteke iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović je stihovima nobelovca Ive Andrića poručila da su "bibliotekari rizničari pisane riječi, a svakako misionari dobra".

Mijatovićeva je navela da je Društvo bibliotekara Republike Srpske prošlog mjeseca pokrenulo veliku akciju prikupljanja knjiga poplavljenim bibliotekama.

"U akciji su učestvovale i biblioteke iz Čačka i Užica", navela je Mijatovićeva i napomenula da je u toku i prikupljanje knjiga iz Narodne bioblioteke Srbije i Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske za poplavljena područja.

"Riječ je o knjigama iz svih oblasti, a, između ostalog, obuhvaćena je beletristika, naučni radovi, enciklopedijska izdanja i dječiji naslovi", istakla je Mijatovićeva, koja je najavila da će slične aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu.

Mijatovićeva je rekla da će pomoć u knjigama danas biti uručena i bilioteci u federalnoj opštini Maglaj.

Direktor Narodne biblioteke Doboj Slavica Gostimirović zahvalila je za donirane knjige.

"Donacije stižu svakodnevno, kako od građana, tako i od drugih biblioteka, ali najviše potražujemo dječije knjige i stručne literature iz oblasti istorije", navela je Gostimirovićeva.

Prema njenim riječima, najveći problem je saniranje zgrade biblioteke, koja je, prema nezvaničnoj procjena, pretrpjela štetu od 700.000 KM.

Današnjoj posjeti Narodnoj biblioteci u Doboju prisustvovala je i direktor Narodne biblioteke iz Istočnog Sarajeva Ljiljana Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije