Gradovi

Za boračku zgradu u Bihaću 280.000 KM

Za boračku zgradu u Bihaću 280.000 KM
Za boračku zgradu u Bihaću 280.000 KM

BIHAĆ - Za nastavak izgradnje boračke zgrade u bihaćkom naselju Ozimice gradska vlast u Bihaću je u ovoj godini obezbijedila 280.000 KM, od čega je 130.000 KM već uplaćeno u ove svrhe, potvrdio je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Prema njegovim riječima, dodatnih 200.000 KM treba da bude ubezbijeđeno iz budžeta USK, a očekuje se i da vlasnici stanova, koji to još nisu učinili, izmire svoje obaveze kako bi se obezbijedila finansijska konstrukcija za završetak građevinskih radova.

"Nadamo se da ćemo na ovaj način uspjeti okončati izgradnju ove zgrade, koja je postala noćna mora kako za vlasnike stanova, tako i za gradske vlasti", istakao je Fazlić.

Obećao je da će se pokušati obezbijediti novac za refundiranje troškova vlasnicima stanova koji žive kao podstanari i plaćaju kiriju.
Izgradnja ovog objekta traje već devet godina, a zgrada je zamišljena kao zajednički projekat kantonalnih i gradskih vlasti, te korisnika.

U međuvremenu, izgrađeno je samo jedno krilo građevine, a u njega se tek prošle godine, nakon puno muke i peripetija, uselilo oko 30 porodica.

Za dovršetak drugog krila nedostaje novca, tako da vlasnici preostalih stanova još čekaju na useljenje, iako su mnogi od njih u međuvremenu izmirili svoje finansijske obaveze, a nemali broj se kreditno zadužio.

Ogorčeni vlasnici su se proteklih godina nebrojeno puta obraćali gradskim i kantonalnim vlastima, te svaki put dobijali obećanja, koja su ostajala samo mrtvo slovo na papiru.

Naposlijetku su "presavili tabak", obratili se nadležnim istražnim institucijama i Tužilaštvu USK, koje o cijelom slučaju provodi istragu.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća,  pozvao je nedavno nadležne institucije da ispitaju način kako su utrošena višemilionska sredstva za realizaciju ovog projekta budući da postoje ozbiljne sumnje o zlupotrebi i pronevjeri značajnih finansijskih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije