Gradovi

Za kanalizacionu mrežu više od 630.000 evra

Za kanalizacionu mrežu više od 630.000 evra
Foto: N.N. | Za kanalizacionu mrežu više od 630.000 evra

SOKOLAC - Izgradnja kanalizacione mreže ukupne dužine 6,1 kilometar u naselju Podromanija kod Sokoca, vrijednosti više od 630.000 evra, počeće za 60 dana nakon što bude završena tenderska procedura za izbor izvođača, najavljeno je iz opštine Sokolac.

Načelnik Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac Mitar Pržulj rekao je Srni da je to nastavak treće komponente velikog projekta "Snabdijevanje vodom i kanalizacija u opštini Sokolac".

On je naveo da je pripremljena kompletna tenderska dokumentacija i da se do kraja ove sedmice čeka i zvanična saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske, koje podržava ovaj projekat.

"Predmet radova ovog dijela treće komponente projekta `Snabdijevanje vodom i kanalizacija` jeste izgradnja kanalizacione mreže sa 150 priključaka u naselju Podromanija", istakao je Pržulj.

On je izrazio uvjerenje da će priključaka biti i više od tog broja čim počnu planirani radovi, za 60 dana.

Pržulj je naglasio da je vrijednost ovog dijela projekta 630.000 evra bez PDV-a i odnosi se samo na naselje Podromanija.

Prema njegovim riječima, pripremljena je i projektna dokumentacija za izgradnju primarnog kanalizacionog voda od prigradskod naselja Brezjak, dužine 2.500 metara, i od naselja Majdani dužine 1.750 metara, te izgradnja primarnog kanalizacionog voda od zajedničkog tranzitnog voda kanalizacije do Bjelosavljevića, gdje je planirana izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

"U naseljima Majdani i Brezjak već imaju sekundarnu kanalizacionu mrežu sa priključcima, ali je treba priključiti na glavni kolektor, koji će biti izgrađen u okviru treće komponente", dodao je Pržulj.

Završetkom ovih radova biće riješen problem kanalizacije i odvoda otpadnih voda u novim naseljima Brezjak i Majdani i u naselju Podromanija u kome je proteklih dvadesetak godina značajno povećan broj korisnika komunalnih usluga.

Tender za izbor izvođača radova za dio projekta koji se odnosi na naselja Majdani i Brezjak trebalo bi da bude raspisan do kraja godine.

Ukupna vrijednost treće komponente u okviru velikog projekta "Snabdijevanje vodom i kanalizacija opštine Sokolac" planirana je u iznosu 1.057.000 evra i biće realizovana u pet dijelova.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom finansija u Vladi Republike Srpske i Evropskom investicionom bankom, a finansira povoljnim kreditnim i grant sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije