Gradovi

Za opremanje vatrogasne jedinice 132.000 KM

Za opremanje vatrogasne jedinice 132.000 KM
Za opremanje vatrogasne jedinice 132.000 KM

NOVI GRAD - U opremanje Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad u prošloj godini iz budžeta opštine i Vatrogasnog saveza Republike Srpske obezbijeđeno je 132.000 KM.

Starješina vatrogasne jedinice Nikola Rađenović rekao je Srni da je u opštinskom budžetu u 2016. godini za ovu jedinici bilo planirano 57.000 KM namjenskih sredstava.

"Nabavljena su sredstva vrijedna 37.000 KM, što znači da je preostalo još 20.000 KM koje se prenose u ovu godinu", pojasnio je Rađenović.

Prema njegovim riječima, završena je nadogradnja UKV veze izgradnjom repetitora, čime je omogućena veza operativaca na terenu sa bazom.

Osim toga, nabavljene su vatrogasne pumpe, ljestve, hidrantski nastavci, vatrogasne mlaznice, cijevi, univerzalne mlaznice i vatrogasni opasači.

"Vatrogasni savez Republike Srpske obezbijedio je specijalno vozilo za brze intervencije i specijalizovane uređaje ukupne vrijednosti 95.000 KM", kaže Rađenović.

On je naveo da je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici angažovano 17 operativaca.

"Prema novoj sistematizaciji, planirana su još dva radna mjesta koja su predviđena za poslove dimnjačara", rekao je Rađenović.

Vatrogasci su prošle godine imali 80 intervencija, a od početka ove 21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije