Gradovi

Za vikend sankcionisana 43 pijana vozača

Za vikend sankcionisana 43 pijana vozača
Za vikend sankcionisana 43 pijana vozača

TREBINJE - Trebinjska policija je proteklog vikenda sankcionisala i isključila iz saobraćaja 43 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Cilj ove akcije je poboljšanje stanja bezbjednosti saobraćaja, jer je alkohol jedan od češćih uzroka saobraćajnih nezgoda, navodi se u saopštenju.

Tokom akcije je kod jednog vozača utvrđeno više od dva promila alkohola u krvi, kod njih osam od jedan do dva promila, a kod 17 vozača od 0,3 do jedan promil.

Osim isključenja iz saobraćaja, kazna za vozača kod koga je utvrđeno 0,3 do jedan promil alkohola u krvi iznosi od 50 do 250 KM, od jednog do dva promila od 100 do 300 KM i zabrana upravljanja vozilom od jednog do četiri mjeseca, a preko dva promila od 400 do 1.000 KM i zaštitna mjera od dva do šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom.

Za sve prekršaje troškovi alkotestiranja su po 50 KM, napominju iz trebinjskog Centra.

Na području koji pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje prošle godine iz saobraćaja je isključen 861 vozač zbog vožnje pod dejstvom alkoloha, što je za 21,1 odsto više nego u 2012. godini.

Trebinjska policija je apelovala na vozače da ne konzumiraju alkohol kada voze da ne bi ugrozili svoj i tuđe živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije