Gradovi

Za višečlane porodice besplatni kulturni sadržaji

Za višečlane porodice besplatni kulturni sadržaji
Za višečlane porodice besplatni kulturni sadržaji

GRADIŠKA - Predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Gradiška Radmila Topić i direktor gradiškog Kulturnog centra Željko Blagojević danas su potpisali protokol o saradnji, koji predviđa besplatnu ponudu svih programskih sadržaja članovima ovog udruženja.

"Želimo da ovim potezom doprinesemo populacionoj politici u Republici Srpskoj. Vjerujem da će našim tragom poći i mnogi drugi. Vrata Kulturnog centra, osim članovima ovog udruženja, već su širom otvorena i štićenicima Centra za socijalni rad i djeci sa posebnim potrebama", rekao je Blagojević na konferenciji za novinare koja je upriličena povodom potpisivanja protokola.

Topićeva je izrazila oduševljenje ovim potezom Kulturnog centra, koji je utoliko značajniji kada se zna da su odlasci na događaje iz oblasti kulture kod mnogih porodica, nažalost, na posljednjem mjestu ili potpuno izostaju, zbog nedostatka novca.

"Ovo ne shvatamo kao socijalnu pomoć. Nismo siromašni, već bogati, jer imamo dosta djece. Siromašni smo, jer nam je ekonomija slaba", rekla je Topićeva.

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece postoji u Gradišci već sedam godina i okuplja 234 porodice, od kojih 150 porodica ima djecu školskog uzrasta, a najviše njih egzistira u gradu.

Ovo udruženje je jedno od najbrojnijih i najaktivnijih u gradu na Savi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije