Gradovi

Za žrtve 147 nepomičnih sekundi

Za žrtve 147 nepomičnih sekundi
Za žrtve 147 nepomičnih sekundi

MOSTAR, ZAGREB - Tačno u 14.07 studenti Mostarskog univerziteta priključili su se danas akciji Evropske unije studenata pod nazivom "147NotJustaNumber" u znak sjećanja na 147 studenata - žrtava nedavnog terorističkog masakra u Keniji.

Mostarski studenti su tim povodom izveli performas u krugu kampusa -nepomično su ležali 147 sekundi na zemlji, kako bi pokazali solidarnost sa porodicama i prijateljima ubijenih studenata.

Predsjednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Mostaru Janja Marušić istakla je kako su studenti jako tužni zbog malog prostora koji su mediji dali ovom tragičnom događaju.

"Mediji nisu prenijeli događaj onako kako su trebali i onako kako ove žrtve to zaslužuju. Svjesni smo da ovim događajem nećemo vratiti studente, ali njihovim porodicama želimo poručiti da imaju ljude kilometrima daleko i da smo u mislima zajedno s njima", rekla je Marušićeva.

Marko Krpan, portparol Studentskog zbora Univerziteta u Mostaru, istakao je da su 2. aprila u Keniji teroristi iz islamističke grupe El Šabab ubili 147 studenata, što je gotovo jednaka brojka poginulih kao i u rušenju aviona njemačke avio-kompanije "Germanwings", a istovremeno svjedočimo potpuno drugačijem odjeku ove tragične vijesti u svjetskoj javnosti.

Na isti način, studentima žrtvama terorizma u Keniji odali su počast i studenti u Zagrebu. Njih 147 nepomično je ležalo 147 sekundi ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK).

U Uniji studenata Republike Srpske navode da se organizacije studenata u RS juče nisu priključile ovoj akciji, što je "Nazavisnim" potvrdio i potpredsjednik Unije Predrag Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije