Gradovi

Zaljubljeni parovi slave ljubav na ulicama Sarajeva i Banjaluke (FOTO)

Zaljubljeni parovi slave ljubav na ulicama Sarajeva i Banjaluke (FOTO)
Zaljubljeni parovi slave ljubav na ulicama Sarajeva i Banjaluke (FOTO)

SARAJEVO/BANJALUKA - Na ulicama Sarajeva i Banjaluke zaljubljeni parovi, s cvijećem i poklonima u rukama, slavu svoju ljubav na 14. februar, Dan zaljubljenih ili Valentinovo.

Prodavači u Sarajevu su spremno dočekali današnji dan pa su  radnje i tezge opskrbljene romantičnim poklonima, balonima i ukrasima na kojima dominira crvena boja ljubavi.

Poneki zaljubljeni par, stariji ili mlađi, šeta držeći se za ruke i noseći svoj poklon sa ispisanim porukama ljubavi.

Slična atmosfera je u Banjaluci, gdje se danas prodaju razni pokloni, od cvijeća, raznih predmeta sa natpisom ljubav, liciderskih srca, do nezaobilaznih plišanih srca sa raznim porukama.

Banjalučani danas, prema riječima prodavača, Valentinovo obilježavaju mnogo skromnije nego prethodnih godina.

Najzainteresovaniji za kupovinu su mladi, mada su i starije romantične duše zastajale pored štandova.

Jasna Milanović, koja radi u jednoj od banjalučkih cvjećara u centru grada, kaže da je ove godine glavni poklon jedna ruža. Prethodnih godina mušterije su kaže kupovale i po tri, pet, pa čak i 101 ružu, ali ove godine to nije slučaj.

"Uglavnom kupuju omladinci. Jutros smo imali prvu mušteriju gospodina od 83 godine koji nam je redovna mušterija i on je kupio po ružu supruzi i kćerki. To nam je natjeralo suze na oči", kaže Milanovićeva.

U blizini cvjećare sreli smo mladi, zaljubljeni par, Dino je Jeleni kupio crvenu ružu, koja ju je oduševila. Kaže da to nije jedini poklon, pripremio je još nešto, ali nije želio da pokvari Jeleni iznenađenje.

Gordana Dobraš, koja prodaje ručne radove, na pitanje kako ide prodaja kaže - ni dobro, ni loše.

"Zaradi se ono što se potrošilo. Već četiri dana prodajemo, prvi i drugi dan nije bilo ništa, juče je bilo dobro zahvaljujući lijepom vremenu, nadamo se i danas da će biti, koliko toliko", kaže Dobraš.

Valentinovo se na 14. februar obilježava u mnogim zemljama svijeta. Ovaj praznik posvećen je izražavanju ili priznavanju ljubavi voljenoj osobi. Nepisano pravilo nalaže da se zaljubljeni na ovaj dan sastanu na romantičnom mjestu, razmjene poklone i lijepo provedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije