Gradovi

Zapalila se deponija, Kotor Varoš u dimu i nesnosnom smradu

Zapalila se deponija, Kotor Varoš u dimu i nesnosnom smradu
Foto: Vladimir Stojaković | Zapalila se deponija, Kotor Varoš u dimu i nesnosnom smradu

KOTOR VAROŠ – U Kotor Varošu juče je izbio požar na deponiji u Novom selu, a kompletan grad i jutros je obavijen dimom i nesnosnim smradom.

Prema riječima Nedeljka Sakana, starješine vatrogasne jedinice Kotor Varoš, požar je izbio juče ujutro i cijeli dan su radili na lokalizaciji, ali zbog površine deponije od oko dva duluma, nisu uspjeli, te su u ispomoć pozvali kolege iz Banjaluke.

Iz Banjaluke su sa vatrogasnim vozilom došla dva vatrogasca, dok je na terenu već deset vatrogasaca Kotor Varoša.

"Sumnjam da će se požar danas lokalizovati", rekao je Sakan.

Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš, kaže da pomoć pri lokalizaciji požara treba pristići i od vatrogasaca iz Čelinca.

"Procjene stručnjaka su da je vatru nemoguće ugasiti vodom. Zato smo pozvali naše privrednike da pomognu sa teškom mehanizacijom, da gusjenicama prevrtanjem i zagrtanjem pokušaju ugasiti zapaljeno smeće. Očekujemo da će doći oko podneva", navodi Sakan.

Ističe da ima informaciju da na deponiji, pored papira, plastike i drugog otpada, ima i municije, te da su ljudi koji rade na  saniranju pod rizikom.

Mještani udaljeni svega stotinjak metara od deponije kažu da je dim jutros bio gust, te da nisu vidjeli metar ispred sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije