Gradovi

Zaplavljeno više od 50 domaćinstava u Kozarskoj Dubici

Zaplavljeno više od 50 domaćinstava u Kozarskoj Dubici
Zaplavljeno više od 50 domaćinstava u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Obilne padavine na području opštine Kozarska Dubica uzrokovale su izlijevanje nabujalih rijeka, pritoka Une, od kojih je zaplavljeno više od 50 domaćinstava.

Šef Odsjeka civilne zaštite opštine Kozarska Dubica Đuro Trubarac izjavio je da nabujale pritoke i vodotoci ugrožavaju domaćinstva i putne komunikacije na području te opštine, te da je zbog izlijevanja rijeke Knežice u selima Milića Gaj i Veliko Dvorište došlo do prekida putne komunikacije Kozarska Dubica Dubica - Prijedor.

"U mjestu Knežica zaplavljeno je dvadesetak domaćinstava, a na području opštine ukupno više od 50 domaćinstava", rekao je Trubarac.

On je dodao da se na lokalnom putu u selu Božići izlila rijeka Moštanica, a da je u selu Vrioci, na putu prema Kostajnici, nakon izlivanja Mlječanice zaplavljeno 10 domaćinstava.

"Vodostaj rijeke Une na području opštine Kozarska Dubica raste, ali je još ispod nivoa kada se proglašavaju redovne mjere zaštite od poplava. Una raste brzinom od 15 centimetara na sat, a vodostaj trenutno iznosi 310 centimetara", rekao je Trubarac.

Redovne mjere zaštite od poplava na rijeci Uni proglašavaju se na 380 centimetara, a Štab civilne zaštite prati stanje na terenu i u slučaju potrebe preduzimaće neophodne mjere radi sprečavanja eventalnih posljedica obilnih padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije