Gradovi

Zaposleni u STUDEN Holdingu darovali krv

Zaposleni u STUDEN Holdingu darovali krv
Foto: Ilustracija | Zaposleni u STUDEN Holdingu darovali krv

BRČKO – Zaposlenici STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluju fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera učestvovali su u organizovanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi čime su deveti put za redom pokazali svoju humanost.

U okviru ovogodišnjih "Dana otvorenih vrata“ i obilježavanja 25 godina postojanja STUDEN Holdinga održana je i tradicionala akcija dobrovoljnog davanja krvi čime STUDEN Holding zajedno sa svojim zaposlenicima nastoji da pomogne rad lokalne Službe za transfuziju krvi.

Šef službe za transfuziju krvi prim. dr Azrija Pašalić ističe kako redovne akcije davanja krvi koje sprovode kompanije STUDEN Holdinga pozitivno utiču na stabilnost rada Službe za transfuziju krvi, ali i na nivo povjerenja pacijenata sa područja Brčko distrikta.   „Zdrava krv koju su ovi ljudi danas darovali ima rok trajanja od 35 dana, stoga je neophodno konstantno raditi obnavljanje zaliha krvi, a nažalost imajući u vidu veliki broj pacijenata kojima je krv potrebna mi se često susrećemo sa nedostatkom u zalihama“ navodi dr Pašalić.

STUDEN Holding ne odustaje da svoju moralnu i društvenu obavezu ispunjava kroz akcije darivanja krvi, a uz humanost i samosvjesnost svojih zaposlenih uspijeva da pomogne svojim sugrađanima.

 „Svjesni da dobrovoljno davanje krvi još uvijek nije na dovoljno visokom nivou mi iz godine u godinu nastojimo da pružimo primjer i drugim kompanijama, te da motivišemo sve iz naše lokalne zajednice da zajedno omogućimo nesmetan rad Službe za transfuziju krvi. Budući da smatramo da krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv, naš društveno odgovorni angažman podstiču i naši zaposleni koji su prepoznali značaj odziva na akcije dobrovoljnog darivanja krvi“ rekla je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga Nataša Pucar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije