Gradovi

Zasađeni platani u gradskom parku u Bijeljini

Zasađeni platani u gradskom parku u Bijeljini
Zasađeni platani u gradskom parku u Bijeljini

BIJELJINA - U Gradskom parku u Bijeljini danas su zasađena četiri platana, čime je obilježen početak tradicionalne akcije "April, mjesec čistoće".

Gradonačelnik Mićo Mićić najavio je da će ove godine posebna pažnja biti posvećena obnavljanju Gradskog parka, starog više od sto godina, u kojem su se posljednjih godina osušila 94 stabla.

On je rekao da bi za potpuno obnovu parka, prema procjeni stručnjaka, trebalo 280.000 KM, ali će zamjena starog drveća mladim stablima biti obavljana u okviru redovnih aktivnosti gradskih službi radi smanjenja troškova.

Načelnik Komunalne policije u gradu Radenko Lukić rekao je novinarima da je među osušenim stablima najviše crnogoričnog drveća, ali i stogodišnjih platana, čije će uklanjanje i zamjena mladim stablima početi u aprilu.

On je najavio da će tokom akcije u aprilu prvi put biti oprane sve bijeljinske ulice, a očekuje se i uklanjanje kontejnera sa svih javnih površina koja nisu za to predviđene.

Tradicionalno će biti organizovano i uklanjanje dvadesetak divljih deponija, a prioritet će biti otpad nakupljen na prilazima gradu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije