Gradovi

Završen prvi Svetosavski omladinski kamp

PETROVO - Podjelom diploma i knjiga za 20 polaznika, danas je u ozrenskom naselju Kaluđerica završen prvi Svetosavski omladinski kamp, u kome su u prethodnih 10 dana boravila djeca uzrasta od 13 i 14 godina iz teslićkog, dobojskog, tuzlanskog i derventskog namjesništva Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Predavanja, kreativne radionice, sportska druženja, izleti, te posjete kulturnim i istorijskim spomenicima bili su dio sadržaja ovog kampa.

Direktor Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske protonamjesnik Siniša Šarenac rekao je Srni da je škola bila istinsko mjesto susreta, upoznavanja i druženja svih onih koji su željeli da saznaju više o pravoslavlju, srpskoj istoriji i kulturi.

Ovaj skup održan je uz blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, koji je 18. jula otvorio i osveštao kamp.

Skup je organizovao Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske, a jedan od pokrovitelja škole bilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Polaznici škole bili su smješteni u renoviranom manastirskom odmaralištu adaptiranom za održavanja Pravoslavnog omladinskog kampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije