Gradovi

Završena 43. "Internacionalna Una regata"

Završena 43. "Internacionalna Una regata"
Završena 43. "Internacionalna Una regata"

BOSANSKA KRUPA - Veslanjem završne etape od Bihaća do Bosanske Krupe završena je 43. “Internacionalna Una regata”.

Ove godine oko 400 zaljubljenika u vodene sportove i rijeku Unu učestvovalo je na Una regati, najviše iz Bosne i Hercegovine i regiona.

"Kanjon Une i sve ljepote koje nudi ova ljepotica zaista oduzimaju dah. Drago mi je da sam bio dio “Una regate” i naredne godine, ako Bog da, ću opet da veslam", izjavio je Sandro Rekić, jedan od učesnika ovogodišnje regate.

Krenuvši u Martin Brodu, preko Štrbačkog buka, kroz Bihać i spuštajući se kroz kanjon rijeke Une, svoje četverodnevno putovanje učesnici su završili u malim adama u Bosanskoj Krupi gdje je upriličena manifestacija zatvaranja uz bogat programski sadržaj i proglašenje najveselijih i najhrabrijih učesnika.

Organizatori ovogodišnje Una regate, uz sve napore da vrate stari sjaj “Una regati” i pokušaju privući što više učesnika i turista, pratilo je loše vrijeme tako da ovogodišnju regatu svi učesnici nisu izveslali do kraja. Bez obzira na sve nedaće, Krupljani su najhrabrije i najupornije učesnike dočekali u velikom broju na drvenom mostu i obalama rijeke Une i ispratili ih gromoglasnim aplauzom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije