Gradovi

Zavrzlame u vezi s odjavom s računa za vodu

Zavrzlame u vezi s odjavom s računa za vodu
Zavrzlame u vezi s odjavom s računa za vodu

GRADIŠKA, PRIJEDOR - Ljiljana Kresojević, penzionerka iz Gradiške, pri pokušaju da odjavi jednog člana domaćinstva, koji više ne stanuje s njom, s računa za korištenje vode naišla je na problem jer u zgradi nemaju formiranu zajednicu etažnih vlasnika (ZEV).

"U 'Vodovodu' su mi rekli da moram imati potpisanu i pečatiranu izjavu kućnog savjeta ili predsjednika ZEV-a i jednog svjedoka. Kada sam rekla službenici da u našoj zgradi nije formiran ZEV, niti kućni savjet i zatražila da razgovaram s direktorom, ona mi je kratko odgovorila da nije tu", priča Kresojevićeva svoje iskustvo i dodaje da ne zna na koji način da odjavi kćerku, koja više ne stanuje s njom u stanu, s usluga "Vodovoda".

Zajednica etažnih vlasnika je pravno lice i predsjednik ima pravo da zastupa zgradu pred svim organima, tako da je on jedini ovlašten da vrši izmjene u spiskovima stanara. Problem nastaje kada u zgradi nema formiran ZEV.

Kada su "Nezavisne" pozvale gradiški "Vodovod", dobili smo Tomislava Miljića, šefa prodaje, koji je rekao da će za korisnicu pronaći rješenje.

"Neka dođe i da izjavu da u njenom stanu živi samo ona i neka donese izjavu dvoje komšija iz zgrade sa imenom, prezimenom i brojem lične karte, koji će to potvrditi", kratko je rekao Miljić.

Problem s isključivanjem s vode imaju i u Prijedoru.

Zora P., želeći da odjavi sina, jer se preselio u Banjaluku, uspjela je, ali nakratko.

"Na zahtjev 'Vodovoda' odnijela sam im izjavu svjedoka, tj. jednog komšije i predsjednika ZEV-a s pečatom, i prvi mjesec mi je došao umanjen račun, da bi sljedeći bio vraćen na prethodno stanje. Rekli su mi da je jedan stanar zgrade prijavio da u mom domaćinstvu žive dvije osobe, a ne jedna", kaže ova Prijedorčanka.

Iz prijedorskog "Vodovoda" nismo uspjeli saznati kakva je procedura pri odjavi i prijavi korisnika na njihovu mrežu.

Murisa Marić, direktorica Udruženja građana DON Prijedor, kaže da je ovo nedovoljno uređena oblast.

"Da li je dovoljna izjava koliko je članova u domaćinstvu? Teško je ovo rješavati putem rekla-kazala. Dogodi se da je neko dobar s predsjednikom kućnog savjeta i on mu napravi potvrdu da ima manje članova", ističe Marićeva i naglašava da bi se to najbolje moglo utvrditi praćenjem potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije