Gradovi

Zbog kampanje zaborave kodeks

Zbog kampanje zaborave kodeks
Zbog kampanje zaborave kodeks

DOBOJ - Nadolazeća predizborna kampanja za oktobarske izbore "natjerala" je odbornike u Skupštini grada Doboj da "zaborave" kodeks ponašanja i obraćanja za govornicom, koja im sve češće služi da mimo dnevnog reda diskutuju o svačemu, međusobno se prepucavaju i vrijeđaju.

To je posebno zasmetalo Predragu Laziću, odborniku SDS-a, koji je Esminu Mahmutoviću, predsjedniku dobojskog parlamenta, zamjerio što je dozvolio dvojici njegovih kolega da "vode riječ".

"Prvo se poplava koristila i koristi se u političke i politikanske svrhe, a sada neki smatraju da je ova skupština izvanredna prilika da se iskoristi za predizbornu kampanju", rekao je Lazić i kolegama poručio da se "manu zloupotrebe govornice u predizborne svrhe".

Danijel Gajić, odbornik SNSD-a, pozabavio se nekretninama njegovog kolege, nezavisnog odbornika Sretka Đurkovića.

"Đurković napravi kuću u koritu rijeke Bosne, zatim mu neko dozvoli da vadi šljunak iz tog istog korita, zatim dođe poplava, a te stvari su doprinijele da dođe do poplave. Zatim ga gradonačelnik angažuje da dovozi taj isti šljunak da se pravi nasip, kada Bosna odnese taj nasip, onda ga gradonačelnik angažuje da taj šljunak vozi na smeće", pojasnio je Gajić.

"Zna Bog za Sretu svog, kraj same sam Bosne, a nisam poplavljen, to je fenomen. Ako je moja kuća problem, hajmo je odmah srušiti, i pozvaćemo i muziku, i rušiti, ako ona spasava grad", kaže Đurković.

Jedanaest od ukupno 31 odbornika u Skupštini grada Doboj naći će se na listama partija i koalicija za predstojeće opšte izbore, što je dvostruko više nego prije četiri godine. Četiri SDS-ova, te po jedan odbornik SNSD-a, DNS-a, SDP BiH, SP-a, SDA, SBiH i jedan nezavisni odbornik boriće se da političku karijeru nastave u NS RS, odnosno u bh. parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije