Gradovi

Zbog pasa lutalica osnovci ne smiju da napuštaju školsku zgradu

Zbog pasa lutalica osnovci ne smiju da napuštaju školsku zgradu
Foto: mojahercegovina.com | Zbog pasa lutalica osnovci ne smiju da napuštaju školsku zgradu

NEVESINJE – Učenicima Osnovne škole “Risto Proroković” u Nevesinju zabranjeno je da, tokom pauze između časova, napuštaju školsku zgradu zbog opasnosti od pasa lutalica, rekla je danas Mara Šaran, direktorice ove škole.

Prema njenim riječima, ova odluka je stupila na snagu juče, a trajaće do daljnjeg, dok se problem pasa lutalica u Nevesinju ne riješi.

Podnoseći izvještaj o Osnovnoj školi, direktorica Šaran je istakla da su prosvjetni radnici zabrinuti zbog pasa lutalica i mogućih napada, pa su se odlučili na ovaj čin.

“Jutros smo ispred škole zatekli šest pasa lutalica koji su bili međusobno agresivni. Iz brige prema učenicima, odlučili smo se na ovaj potez. Nije nam cilj da uskratimo slobodu djeci, oni imaju odmore i koriste ih unutar objekta, ali zbog sigurnosti ih ne puštamo u dvorište”, pojasnila je Šaran i dodala da je nemoguće otjerati pse koji pronalaze ostatke školske užine i vraćaju se u dvorište.

Situacija u Nevesinju eskalirala je u prethodnom periodu, a osim gradskih ulica, školsko dvorište je jedno od najčesćih prebivališta pasa lutalica koji su već napadali, a o čemu je “Moja Hercegovina” nedavno izvještavala.

(mojahercegovina.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije