Gradovi

Zdravko Mamić dobitnik plakete "Grb grada Širokog Brijega"

Zdravko Mamić dobitnik plakete "Grb grada Širokog Brijega"
Zdravko Mamić dobitnik plakete "Grb grada Širokog Brijega"

Na sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega usvojene su odluke o dodjeli javnih priznanja zlatnih plaketa "Grb grada Širokog Brijega“: Muzičkoj školi Široki Brijeg, dr sc. Milijanu Sesaru, profesoru na Pravnom fakultetu Univerziteta u Splitu, dr sc. Ivanu Gilji, ljekaru i profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Mostaru, Zdravku Mamiću, fudbalskom stručnjaku i izvršnom potpredsjedniku Građanskog nogometnog kluba Dinamo.

Vijećnici su jednoglasno usvojili odluku kojom se Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji Uznesenja blažene Djevice Marije sa sjedištem u Mostaru daje na privremeno korištenje bez naknade zemljište - šuma zvana Grabovina ukupne površine 106.098 m².

Odluku je obrazložio Andrija Kraljević šef Odsjeka privrede.

Usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na opterećenje prava građenja. Ovom odlukom daje se saglasnost Privrednom društvu "Miškić-bus" d.o.o. Široki Brijeg, kao nosioca prava građenja, u svrhu izgradnje gradske autobuske stanice, da može opteretiti pravo građenja kao posebno zemljišno-knjižno tijelo upisano u ZK ulošku kao 3050 k.o. Mokro u svrhu hipotekarnog osiguranja kod poslovne banke.

Većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje JP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o., kojom se daje saglasnost JP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. da se kreditno zaduži na iznos 400.000 KM, a u svrhu izgradnje vodovoda i kanalizacije na području gradskog naselja Njivice.

Usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje JKP "Čistoća" d.o.o. kod Intesa Sanpaolo bank BiH u iznosu 300.000 KM s kamatnom stopom 6 odsto s rokom povrata 7 godina.

Usvojena je Odluka o davanju saglasnosti za imenovanje Dragana Pavkovića za direktora JU "Coming".

Usvojena je Odluka o utvrđivanju opšteg interesa za proširenje školskog dvorišta područne škole u Mokrom na ukupnoj površini zemljišta 1.097 metara kvadratnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije